De-a lungul istoriei companiei Modltech, am realizat numeroase proiecte majore, ce s-au dezvoltat intr-o perioada scurta de timp, pentru a realiza statii complete de betoane, pentru productia de beton prefabricat. Totusi, cateodata, lucrarile apar ca si aprovizionari mici, pentru a satisface cerintele specifice a producatorilor de prefabricate, pentru a echipa noi proiecte.

Unul dintre clientii caruia Moldtech i-a furnizat un asemenea tip de comanda este Gallizo, Prefabricados de Homigón (José María Gallizo S.L.), pentru care un numar de matrite de mici dimensiuni au fost furnizate, incepand cu luna August, 2010, pana in prezent.

Gallizo este o companie localizata in Ejea de los Caballeros (Zaragoza), prezenta in industria prefabricatelor din beton inca din 1949. In catalogul companiei se pot gasi elemente de constructii pentru instalatii de deseuri, elemente funerare si elemente pentru cladiri de mici dimensiuni, precum si elemente facute la comanda.

Pe langa echipamentul furnizat pentru acest client, proiectul cel mai reprezentativ a fost:

Matrite pentru containere subterane

Aceasta este o matrita modulara ce permite productia de containere subterane, cu latimi de 1.84 m, inaltimi de 2.22 m si lungimi de 2.94 m, 4.14 m si 5.44 m. Matrita este construita pe 4 segmente, insurubate impreuna. Dezmembrarea acestor conexiuni de suruburi si asamblarea segmentelor necesare, permit obtinerea tuturor celor 3 lungimi.

Panourile exterioare sunt imbinate prin suruburi, in timp ce pentru sistemul de deschidere a partilor laterale, se deplaseaza pe benzile de alunecare plasate la baza pentru acest scop.

Inlaturarea piesei din beton este executata de un sistem hidraulic, asadar, matrita interna a fost construita pentru a reduce inclinatia conica de 15 mm in 2m (0.75%). In plus, matrita include removable notch boxex, realizate pentru efectuarea tuburilor de eliminare si a gaurilor de scurgeri.

Matrita cu nisa dubla

Acest proiect a implicat aprovizionarea de doua matrite, proiectate pentru productia de nise prefabricate din beton cu compartimente duble, cu o singura forma si deschideri pentru controlul scurgerilor, ventilatiei, etc. Acestea sunt matrite ce se deschid manual, cu inchizatori cu piulite Dywidag.

Expulzarea pieselor este efectuata prin sistemul hidraulic, ce permite constructia matritei interne cu o inclinatie conica minima.

Un sistem pneumatic de vibratie integrat in structura matritei, permitand utilizarea unui beton cu o umiditate mai scazuta si, eliminand bulele de aer prin compactare.

 

Matrita pentru segmente adancite

Aceasta este o matrita pentru productia de vertical pits.

Aceasta matrita produce o cutie din beton, deschisa atat pe partea superioara, cat si la baza, cu recess of tongue and groove joint si suport pentru caps pe partea superioara.

Este o matrita cu deschidere manuala, cu inchizatori through bolt and wedge and upper locking bar.

Un set de oscilatori pneumatici integrati in structura matritei, compacteaza betonul, eliminand bulele de aer din piese, permitand utilizarea unui amestec mai putin umed, si accelerand uscarea elementului.

 

Matrite speciale ajustabile pentru segmente cu adancituri

Sunt doua matrite modulare special proiectate, ce permit realizarea de adancituri de diferite dimensiuni in aceasi matrita.

Prima matrita permite realizarea de adancituri in doua lungimi diferite.

A doua matrita permite productia de elemente cu adancituri, cu doua lungimi, pentru inaltimea minima si doua dimensiuni de inaltimi pentru lungimea minima.

Ambele matrite au un oscilator pneumatic ce asigura compactarea betonului, si permite utilizarea unei compozitii de beton mai putin umed, accelerand procesul de intarire.

Deschiderea si inchiderea sunt realizate cu ajutorul bolt and wedge, in timp ce modulele diferite ale matritei sunt asamblate cu suruburi.

Partea superioara are o masina de sufare a pieselor, pentru a realiza o adancitura de tongue and groove joint, iar segmentul adancit are suport pentru caps.

 

Matrita tripla pentru columbarium

Aceasta este o matrita mica, proiectata si construita pentru productia de colombarii din trei volume. Are trei parti laterale legate cu balamale, cu deschidere manuala, cu o garniture sigilata pentru a asigura inchiderea intre ele. Aceasta are inclinatia conica ceruta pentru decofrare si un oscilator pneumatic, ce permite utilizarea unui beton mai putin umed, ce accelereaza procesul de uscare.