Moldtech a furnizat o statie in Portugalia cu echipamente destinate producerii de elemente prefabricate din beton.

Moldtech a fost responsabil cu fabricarea si asamblarea utilajelor pentru aceasta statie, ce vor produce elemente prefabricate din beton, pentru constructia de cladiri inustriale. Statia va produce elemente din beton armat, cat si produse precomprimate.

Caracteristicile principale a echipamentului pe care compania Moldtech a asigurat-o clientului sau din Portugalia sunt detaliate mai jos:

  • Bancuri de turnare cu placa de baza unica 100m lungime si latime de 1.3m. Acest tip de banc permite ajustarea matritei in conformitate cu latimea elementului prefabricat, intrucat lateralele sunt pozitionate pe partea superioara a bancului. Lateralele incorporeaza si imbinarile de etansare corespunzatoare.
  • O pereche de capete de pretensionare pentru transee. Acest sistem de capete este utilizat pentru fabricarea elementelor pretensionate, si este proiectat in functie de capacitatea maxima de tractiune, care in acest caz, este de 600t. Exista un capat activ si un capat pasiv de tensionare. Capatul activ include cilindrii hidraulici, ce permit destinderea fortei de pretensionare a cablurilor, inainte ca acestea sa fie taiate. Similar cu capatul activ de tensionare, capatul pasiv este format dintr-o structura de otel cu masca, prin care cablurile pretensionate sunt tinute in pozitia lor.
  • O pereche de laterale de matrita cu lungimea de 30 m pentru grinzi delta. Lateralele vin in matrite, ce permit diversificarea lungimii elementului prefabricat, prin adaugarea sau scoaterea segmentelor. Aceste matrite sunt realizate cu precizie, garantand o potrivire perfecta cu diferitele segmente, minimizand posibilitatea de zgariere a grinzilor delta.
  • Pereche de laterale de grinzi cu sectiune I cu lungime de 20m. Aceste laterale se pot ajusta in inaltime, prin scoaterea sau insertia sectiunii longitudinale. Acest tip de grinda se utilizeaza, in general, in constructiile industriale, unde pot fi utilizate ca si crane runway girder si ca element suport pentru acoperisuri sau fasii sub-nivelate. Cateva exemple sunt fasiile din beton cu goluri sau fasiile turnate in situ, in combinatie cu grinzi pretensionate si blocuri goale la interior.

 

  • Banc basculant pentru elemente prefabricate din beton. Mecanismul de basculare a meselor, operate de un sistem hidraulic, permite ca extragerea verticala a panourilor. Aceasta pozitie vertical face extragerea, transportul si depozitarea mai usoara, un lucru important, daca luam in considerare faptul ca in momentul transportarii, panoul nu a dobandit gradul final de rezistenta. Masa basculanta asigurata de Moldtech include 9 separatoare transversake cu fixare magnetica, ce permite clientului sa regleze lungimea panourilor. Aceste mese au o lungime utilizabila de 2.5m si o lungime de 50m, cu 2 laterale ce se ajusteaza pana la 200mm in inaltime. Aceste matrite sunt utilizare pentru productia de panouri prefabricate din beton, cu grosimi diferite, si pentru magaziile industriale. Nu in ultimul rand, aceste tipuri de panouri pot fi de asemenea utilizate pentru cladiri comerciale si rezidentiale.
6
  • Matrita cu lungime de 15 m, cu structura autoportanta si sistem pretensionat incorporat, de pana la 150t, pentru productia de jgheaburi precomprimate sau grinzi cu sectiune H.
  • In final, Moldtech a furnizat cateva accesorii, cum ar fi cable dispenser cages sau bena basculanta pentru turnarea betonului cu o capacitate de 2m³. Elementele din urma, pot fi transportate cu ajutorul unui stivuitor sau a unui pod rulant.