Inginerii companiei Moldtech sunt calificati, iar produsele sunt dezvoltate de catre ei. Proiectarea si calculele structurale a echipamentelor utilizate in constructia de matrite si utilaje pentru prefabricate din beton, la fel si in utilizarea matritelor si masinilor, sunt extrem de importante pentru noi. Tehnicienii nostri in IT utilizeaza ultimele instrumente de calcul pentru proiectare si structuri.

„Betonul prefabricat este, in principiu, un beton ce a fost turnat intr-o anumita matrita sau modelata si transportata in punctul in care acesta va fi folosit. Acest lucru permite o gama variata de posibile proiectari, facute la comanda pentru proiectul in cauza. Pe langa variatele forme pe care betonul prefabricat le poate lua, urmatoarele modele pot fi enumerate: panouri pentru pereti, arcuri de bolta, fasii din beton cu goluri, coloane si grinzi, componente pentru poduri,…”

Betonul prefabricat poate deveni solutia multor provocari de design in orase, ce trebuiesc luate in considerare in momentul fabricarii echipamentului necesar pentru betonul prefabricat.

De exemplu, culoarea, textura si finisajele indeplinesc un aspect ingenios. Fabricarea artificiala a acestora face posibila potrivirea pieselor cu fatadele si elementele decorative exterioare.

Mai mult, betonul prefabricat necesita mentenanta scazuta, ajutand la minimizarea costurilor. Betonul prefabricat poate, de asemenea, sa duca la scaderea costurilor unui proiect, datorita reducerii numarului de piese cerute – in comparatie cu alte materiale. Poate sa combine atributii structurale si arhitecturale intr-o singura piesa si poate sa serveasca, de exemplu, ca si o unitate combinata de tavan/parchet, ce ajuta la economisirea costurilor materialelor.

De asemenea, betonul prefabricat permite minimizarea costurilor de operare a cladirilor, de exemplu, cu ajutorul panourilor izolante pentru pereti, de tip sandwich. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt si eficiente energetic, si ajuta la izolarea termica si fonica a cladirii. Acestea pot, de asemenea, sa absoarba impactul si vibratia.

Fasiile prefabricate din beton si fasiile duble cu sectiune T pot fi perfect imbinate in constructia de spatii cu un design amplu, ca si in cazul cladirilor religioase. Acestea se pot adapta cu usurinta nevoilor de schimbare.

Un alt avantaj a betonului prefabricat este legat si de trafic. De fapt, fabricarea pieselor in afara locului de constructii reduce congestia traficului, si riscul muncitorilor in timpul constructiei.

In plus, componentele modulare, la fel si compozitia de durata si incombustibila a betonului prefabricat, il face un material sigur si avantajos, in special, in cazul unui incendiu.

„Mai mult, betonul prefabricat este ecologic, flexibil si poate fi utilizat in zonele seismice- prin utilizarea tehnologiei adecvate.”

Legat de analiza structurala a betonului prefabricat, acesta determina modul in care diferitele incarcaturi actioneaza pe structurile fizice si pe componentele sale. Inginerii de structura determina incarcaturile structurale, geometria, conditiile de suport si proprietatile betonului prefabricat.

O analiza metodologica a formelor, utilizarii si incarcarii pieselor prefabricate din beton turnate in matritele noastre, este executata la fiecare produs pe care il fabricam. Aceste masini sunt, de asemenea analizate structural.

In calculul structural al produselor prefabricate din beton, la fel ca si in majoritatea obiectelor, se utilizeaza mecanica, stiinta materialelor si matematica aplicata. Aceste domenii de studiu sunt necesare pentru a evalua deformatiile, fortele interne, tensionarea, reactiile, acceleratiile si stabilitatea structurilor.

Datorita acestor calcule, utilizarea adecvata a acestor structuri este garantata. Cu toate acestea, testele fizice sunt executate pe echipamentul nostru pentru prefabricate din beton, indiferent de aceste analize.