Constructia si montajul celui mai mare plan privind betonul prefabricat industrial in Honduras

Potrivit lui Santos si Cía, una dintre cele mai mai companii de constructii si proiecte din Honduras, piesele din beton prefabricat joaca un rol fundamental in proiectele mari care urmeaza sa fie intreprinse in tara. Aceasta companie s-a bazat pe serviciile Moldtech precum producator de echipamente si pe GRUPO EMPRESAS ESPAÑOLAS precum consilier tehnic, cu privire la punerea in aplicare a noilor instalatii necesare pentru aceasta strategie productiva.

In prezent sunt dezvoltate proiecte mari de lucrari publice in Honduras, cum ar fi viaducte si drumuri, printre altele. Intre timp, sectorul privat cere centre logistice mari si unitati industriale. Aceasta cerere de piata a dat nastere cooperarii dintre Moldtech, Grupo Santos si Grupo Empresas Españolas.

Cu scopul de a defini nevoile elementelor prefabricate pentru diferitele proiecte care urmeaza a fi intreprinse, echipa tehnica Moldtech a organizat mai multe intalniri cu liderii Grupo Santos. Ca o consecinta, dupa ce a fost analizata situatia, s-a hotarat sa se construiasca o statie moderna. Aceasta ar contine elemente prefabricate pentru productia diferitelor tipuri de piese din beton armat si precomprimat.

In acest sens Moldtech a proiectat o statie care sa determine producerea elementelor armate si precomprimate, cu scopul de a satisface cea mai mare parte a cererii din Honduras privind elemente prefabricate, nu doar in lucrari publice, ci si in lucrarile industriale ale clientilor privati.

Avand acest scop in minte, Departamentul de Inginerie Moldtech a proiectat un echipament axat pe versatilitatea productiva. Acest lucru este destinat sa echipeze instalatia cu o gama larga de produse prefabricate si sa maximizeze capacitatea clientului Moldtech de a realiza proiecte, optimizand astfel investitiile in aceste instalatii. Este o statie pentru elemente prefabricate, create special pentru a servi o gama larga de proiecte, in opozitie cu specializarea.

De indata ce echipamentul necesar a fost stabilit, acestea au fost fabricate in instalatiile Moldtech situate in Alcalá de Guadaíra, Sevilla.

Moldtech a indeplinit aceasta sarcina multumita experientei vaste a inginerilor sai, dar si a celor mai noi tehnologii IAC (Inginerie Asistata de Calculator). De asemenea, instalatiile Moldtech sunt prevazute cu cele mai recente tehnologii pentru tratarea, taierea, prelucrarea si formarea otelului. Acest lucru permite producerea echipamentelor care respecta standardele Europene de cea mai inalta calitate si de siguranta.

Echipamentul furnizat are incluse urmatoarele masini:

  • Un sistem universal de pat lung de 100 de metri. Acest echipament include un sistem inferior ajustabil in inaltime (adjustable-in-height bottom system), capabil sa produca diverse grinzi, cu latimi diferite. Acesta contine, de asemenea, mai multe seturi de matrite pentru fabricarea diferitelor tipuri de grinzi, fie precomprimate versus armate, echipate cu vibratii pneumatice pentru ca betonul sa fie compactat.

 

  • Echipament de precomprimare cu o capacitate de pana la 400 de tone pentru paturi universale. Acesta este compus din doua capete menite sa sprijine, inca de cand au fost puse bazele, fortele aplicate la cablurile de tensionare ale elementelor prefabricate din beton precomprimat.Acest echipament este prevazut cu unitati hidraulice portabile pentru tensionare si destindere. Mai mult decat atat, pe fiecare cablu este aplicata tensiunea care a fost prescrisa pentru acel element care urmeaza sa fie fabricat.

 

  • O structura portanta cu o capacitate de pretensionare de pana la 300 de tone pentru fabricarea fasiilor cu sectiune dublu T. Structura proprie a acestei matrite sustine tensiunea necesara pentru procesul de pretensionare care urmeaza sa fie efectuat. Aceasta incorporeaza matrita si cele doua capete necesare pentru operatiile de pretensionare si destindere. Mai mult, acesta este echipat cu un sistem de vibratii pneumatic si o banda reglabila care permite o variatie a latimii fasiei fabricate.

 

  • O masa basculanta cu lungimea de 47,2 metri si largimea de 2,5 metri pentru fabricarea elementelor armate. Aceasta masa basculanta permite extragerea fasiilor din beton in pozitia lor finala. Are de asemena benzi reglabile in inaltime, in ambele parti si vibratii pneumatice, astfel incat sa se realizeze compactarea fasiilor de beton. In plus, suprafata sa este lustruita pentru a imbunatati finisajele fasiilor din beton prefabricat.

 

  • Matrita pentru coloane cu lungimea de 11,8 metri si pana la 600×600 mm, cu cofraj pentru proeminente, un sistem de vibratii penumatic si deschidere hidraulica, controlata de o unitate de control electrica.

 

  • Matrite speciale pentru grinzi de colectare a apei si pentru grinzi transversale, pentru productia de elemente utilizate in constructia de cladiri industriale.

 

In afara de acest set de utilaje au fost folosite si alte accesorii complementare precum dozatoare de cablu, suporturi pentru panouri sau rame de tip A pentru transportarea panourilor. Astfel proiectul este echipat  cu majoritatea utilajelor necesare pentru cea mai mare parte a proiectelor care urmeaza sa fie realizate prin intermediul unor elemente din beton precomprimat.

 

Echipa profesionista de instalatori Moldtech s-a mutat in Honduras. Ei au pregatit echipamentul si au sfatuit Grupo Santos cu privire la utilajul instalat. Operatorii Grupo Santos au fost sfatuiti cu privire la operatiunile zilnice. Dupa ce a fost implementat utilajul, structura proprie a statiei se construieste cu ajutorul elementelor prefabricate construite de aceste masini.

Inca o data Moldtech a dezvoltat o solutie adaptata de a ajuta clientii sai sa ramana in elementul activ (the cutting age of) al tehnicilor de constructie. Iar vom avea noutati cu privire la cooperarea dintre Moldtech si Grupo Santos.