In India, Moldtech a implementat o megastatie pentru B.G. Shirke, pentru productia de elemente prefabricate din beton pentru constructii rezidentiale.

Compania indiana s-a infiintat in 1944 si a fost una dintre primele firme ce a introdus tehnologia elementelor prefabricate pe piata indiana, cu 30 de ani in urma. Compania este compusa din peste 12.000 de muncitori si a patentat sistemul “3-S”, sistem ce a ajutat la productia a peste 200.000 locuinte in India si in alte tari. Acest sistem utilizeaza componente structurale prefabricate, cum ar fi coloane din fasii cu goluri, realizate din beton dens, grinzi partial prefabricate din beton dens, scari interioare, fasii, blocuri din beton, etc. De asemenea, compania construieste cladiri inalte de 25 de etaje, cu grad ridicat de siguranta, securitate si implementare rapida.

Astazi, aceasta firma a fost implicata in cel mai mare proiect de dezvoltare urbana in India, majoritatea fiind legate de asa zisele case la preturi convenabile sau proiecte de locuinte sociale, promovat de Guvernul Indian, ca masura de a asigura acces la adaposturi si a lupta impotriva saraciei.

Proiectul localizat in nordul orasului Delhi, pentru care Moldtech a aprovizionat o gama variata de echipamente pentru beton prefabricat, incluzand constructia a minim 40.000 de locuinte in 2 ani. Cu scopul de a implementa acest proiect in timp util, B.G. Shirke a construit o megastatie, in care au fost amplasate, pe langa altele, un total de 1.8 km de matrite pentru productia de grinzi armate.

Moldtech a pus in functiune un total de 17 linii intr-o perioada de trei luni, furnizand acest echipament in functie de specificatiile si necesitatile clientilor, pentru a face fata la proiectul mentionat mai sus ce implica constructia de locuinte prefabricate.

Fiecare dintre aceste matrite este capabila sa fabrice doua grinzi. Matritele sunt echipate cu o parte centrala fixa si doua laterale mobile. Partea centrala este completata cu doua sisteme de incalzire cu apa fierbinte, ce accelereaza procesul de intarire a betonului, crescand productivitatea. Lateralele au deschideri actionate hidraulic si un numar de cilindri hidraulici ce separa acele laterale, pentru fabricarea grinzilor ce trebuie extrase. Asemenea operatiune de deschidere este efectuata de o unitate hidraulica ce controleaza mai multe matrite.

Aceste matrite sunt, de asemenea, echipate cu un sistem electric de vibratie, pentru a creste productivitatea. Aceasta este compusa din doi vibratori si instalatia electrica a echipamentului. Acest sistem permite utilizarea betonului mai putin umed, pentru a accelera uscarea, si in acelasi timp, pentru a elimina bulele de aer, compactand betonul si garantand capacitatea de incarcare a grinzilor. Impreuna cu matritele si sistemele de vibratie, o serie de unitati mobile de control au fost furnizate pentru a alimenta si activa, in mod consecutiv, oscilatorii electrici, permitand controlul frecventei si a energiei emanate in timpul vibratiei.

Toate aceste tehnologii integrate in aceste masini, la fel si calitatea si fiabilitatea, fac posibila producerea a peste 400 de grinzi pe zi.

Pe langa aliniamentele grinzilor, Moldtech a creat pentru acest proiect, in colaborare cu B.G. Shirke, o matrita pentru casa ascensorului, compatibila cu trei mari furnizori de ascensoare din India. Aceasta versatilitate este chiar rezistenta unui asemenea echipament, si este posibila datorita faptului ca este proiectata pentru a crea diferite matrite. Acest lucru permite adaugarea sau eliminarea facila a extensiilor matritei, pentru a produce piese de diferite dimensiuni. Kit-ul complet de laterale inclus permite fabricarea de trei sectiuni diferite pentru putul ascensoarelor. Aceasta matrita a fost, de asemenea, proiectata pentru constructia unui sistem electric de vibratie, ducand la beneficiile mai sus mentionate a productiei.

Nu in ultimul rand, aprovizionarea a fost completata de o masa basculanta pentru productia de panouri pentru balcoane. Suprafata mesei are un finisaj lustruit, ca panourile prefabricate sa obtina un aspect de oglinda. Pentru compactarea betonului si cresterea productivitatii, masa este echipata cu un sistem electric de vibratie, similar cu sistemul celorlalte echipamente mai sus mentionate, si mai este completat cu un sistem de incazire cu apa fierbinte, integrat in panourile basculare a mesei, cu o panza izolanta, pentru a imbunatati eficienta energetica a procesului. Aceasta masina este echipata cu o unitate hidraulica proprie cu o unitate electrica de control, si, suplimentata cu un set de cofraje cu fixare magnetica, pentru productia de panouri prefabricate, cu sau fara ferestre.