Mesele basculante sunt utilizate pentru fabricarea panourilor prefabricate din beton pentru peretii cladirilor. Aceleasi mese basculante sunt utilizate pentru fabricarea unei game largi de panouri de diferite dimensiuni – lungimi, latimi si grosimi.

„Prima data, mesele basculante sunt pozitionate orizontal. Dimensiunea si forma dorita a panoului este format utilizand benzile de cofraje, dupa care betonul este turnat. Exista mai multe tipuri de cofraje, desi, cele mai utilizate sunt benzile ce se amplaseaza rapid.”

Odata ce betonul este uscat si a dobandit o anumita rezistenta, panoul este luat de pe masa, dupa ce structura de cofrare este indepartata. In aceasta etapa, mesele basculante se rotesc intr-o pozitie aproape verticala. Aceasta miscare basculanta este executata cu ajutorul unor cilindrii telescopici, in momentul in care mesele sunt ridicate in totalitate, panourile din beton pot fi luate in siguranta, utilizand ancore de ridicare, turnate cu piesa din beton pe partea superioara a panoului. Cilindrii mai sus mentionati variaza in numar, in functie de dimensiunile fiecarei mese basculante.

O alta caracteristica a meselor basculante Moldtech, sunt sistemele de vibratie, ce pot prezenta vibratori pneumatici sau electrici. Aceste sisteme de vibratie grabesc compactarea betonului si ii cresc calitatea. Mai mult, mesele basculante pot fi echipate cu un sistem de incalzire, ce are ca scop imbunatatirea procesului de intarire a betonului. Acesta este de regula un sistem cu circuit de conducte cu prelata.

Pe scurt, mesele basculante sunt masini foarte versatile, utilizate pentru a turna panouri prefabricate din beton, facute la commanda.

 

Mese basculante pentru Panouri Industriale

Mesele basculante toarna panouri din beton utilizate in constructia si finalizarea unitatilor industriale si a cladirilor urbane si civile. Aceste mese au de regula, o latime mai mica de 2.5 m. Lungimea variaza in functie de cerintele clientilor.

Acestea mai sunt echipate cu vibratii cu aer sau electrice. In legatura cu batiul, acesta contine o structura tubulara ce maximizeaza rezistenta mesei. In ceea ce priveste mesele basculante mai sus mentionate, mesele basculante pentru panourile industriale sunt echipate cu doua benzi longitudinale: una este fixa, iar cealalta este pliabila pentru fabricarea panourilor cu intotdeauna au aceasi dimensiune.

 

 

Mese basculante pentru Cladiri Rezidentiale

Acestea au de regula, latimi ce variaza intre 3.5 m si 4 m, latimea depinzand de specificatiile fiecarui proiect. Mesele basculante pot fi utilizate pentru fabricarea a diferitelor panouri prefabricate din beton cu grosimi, lungimi si latimi diferite. Mesele basculante proiectate pentru turnarea panourilor rezidentiale, au in mod normal, o banda fixa, ce utilizeaza benzi de cofrare pentru obtinerea panourilor de diferite dimensiuni.

 

Matrita cu volum dublu

Cu referire la mesele basculante, este important de mentionat o alta masinarie foarte asemanatoare: matrita cu volum dublu. Aceasta are aceleasi caracteristici ca si masa basculanta si bateria matritei. Matrita este compusa din doua suprafete: o suprafata plata si respectiv, una verticala.

Ca si caracteristicile meselor basculante anterior studiate, suprafetele plane basculeaza pana la o pozitie verticala. Diferenta reiese din celalalt panou vertical, care comprima materiale turnate. Astfel, acest echipament este proiectat pentru a crea panouri cu doua straturi de material, cum ar fi caramizile sau betonul armat.