Moldtech a proiectat de la zero un set de matrite special gandite pentru a fi utilizate pe un banc de turnare deja instalat pentru fasii din beton cu goluri.

Pretersa-Prenavisa este specializata in ingineria, design-ul, fabricarea si asamblarea structurilor prefabricate din beton, fiind una din companiile lidere in acest sector, in Spania, cu peste 30 de ani experienta. Experienta vasta este dovedita printr-un numar substantial de lucrari si cladiri construite peste tot in Spania, si, de asemenea, in centrul si sudul Frantei.

Instalatiile companiei este alcatuita din peste 90.000m² de tehnologie de ultima generatie. Acest lucru combinat cu o echipa specializata si bine calificata, asigura produse de buna calitate si servicii imbatabile, oferind companiei un avantaj fata de competitorii sai.

Recent, compania a avut nevoie sa isi extinda productia cu un set de matrite (laterale+ matrita interna+ dopuri), pentru a produce grinzi precomprimate de tip “Omega”. Aceasta este o grinda proiectata similar ca grinda de tip “Artesa”, utilizata, cel mai adesea, in constructia viaductelor pentru autostrazi si cai ferate. Aplicarea grinzilor “Omega” este mai mult orientata spre utilizarea in constructiile acoperisurilor si a podelelor cladirilor cu intidere mare. Functionalitatea acestora este similara, intr-un fel, cu grinzile cu nervuri duble sau cu fasiile din beton cu goluri, desi fasiile din beton cu goluri se instaleaza mai frecvent, pentru a nu avea o grosime prea mare a podelelor.

Echipamentul fabricat si instalat de Modltech pentru acest proiect este compus dintr-o matrita completa, realizata din doua parti laterale si o matrita interna, alaturi, si un total de 8 limitatoare transversale. Lateralele matritei au o lungime totala de 66m, o latime de 2.5m si o inaltime totala de 0.9m. Moldtech a mai furnizat modulatii ce permite clientului sa produca grinzi cu inaltimi de 600, 700, 800 si 900mm. In plus, lateralele matritei au o cutie cu canelura, pentru a crea o adancitura in wings of the plate.

Pentru pozitionarea matritei interne, lateralele au suporti ce le pozitioneaza si le blocheaza, sustinand greutatea matritei cand este golita si numarand procedeul de impingere a betonului, in timpul in care matrita este umpluta.

In final, lateralele au un numar de picioare de sustinere cu suruburi de menghina, pentru a asigura nivelarea corecta si inaltimea necesara, pentru a obtine uniformitatea dimensionala a grindei. Aceste picioare includ clesti ce vor bloca lateralele matritei.

Matrita interna are o dimensiune fixa ce include atasamente detasabile pentru adancituri pe lateralele grinzii; pozitia exacta este in concordanta cu inaltimea grinzii.

Plasarea matritei interne este realizata prin poduri ce stationeaza pe suportii asigurati pe laterale, cu acest scop.

Matrita este completata cu un set de 8 limitatoare speciale, proiectate special pentru a se potrivi cu metodologia de munca a clientului, si diversitatea de sectiuni ce se doresc a fi produse.

In plus, Moldtech s-a adaptat la bancul de productie a clientului pentru a putea permite ancorarea lateralelor matritei si pentru sigilarea legaturii dintre acestea si banc.

In legatura cu cablurile pretensionate, clientul ar putea reutiliza partial echipamentul pentru productia de fasii din beton cu goluri, in ceea ce priveste partea inferioara a grinzii. Pe langa acest lucru, Moldtech a realizat o caracteristica speciala pentru a avea cabluri pretensionate in partea superioara a grinzii “Omega”. Moldtech a executat intregul proces, incepand cu proiectarea, calcularea, fabricarea si instalarea.

Odata ce pregatirile de lucru au fost executate si matrita fabricata, Moldtech a trimis o echipa de specialisti pentru a demara testele corespunzatoare la instalatia clientului, pentru a asigura concordanta cu standardele mentionate anterior. In plus, echipa Moldtech a realizat un numar de sesiuni de instruire, astfel incat, echipa clientului sa stie sa opereze cu succes matrita.