Elemente prefabricate din beton in Golful Guinea

La instalatilile sale din Alcalá de Guadaira (Seville, Spania), compania Moldtech a terminat fabricarea de echipamente pentru productia de elemente prefabricate din beton, iar in primavara, incepe faza de instalare si de punere in functiune.

Beneficiarul acestor produse si servicii este o companie specializata in constructii si in infrastructuri majore pentru lucrari publice. Aceasta companie are o tehnica excelenta si o capacitate de executie datorita unei flote impresionante de utilaje specializate, si o crestere a personalului sau, atat in numar cat si in formare profesionala. In ultimii 5 ani, ca parte a cresterii corporatiste, aceasta companie a inceput sa opereze in cateva tari vecine, in zona Golfului Guinea.

Cum era de asteptat, inginerii companiei au decis sa isi dezvolte sistemul de constructii, prin tehnologii si tehnici bazate pe elemente prefabricate din beton; si pentru acest lucru, departamentul a decis sa se bazeze pe produsele, serviciile si experienta Moldtech, in acest sector.

Mai exact, furnizarea echipamentului s-a axat pe executia de lucrari publice si are urmatorul scop:

Cofraj modular pentru cutii de aductiune pentru turnare umeda

Cofrare modulara pentru cutii de aductiune pentru turnare umeda cu dimensiuni intre 1x1m si 6x7m, cu modulatii de 0.5m si grosimi intre 100mm si 300mm. Functionarea permite o variabilitate in dimensiuni si grosimi, la fel si amplasarea matritei pentru productia de rame cu nise si borduri de sprijin. Mai mult, panourile au o garnitura de etansare.

 

 Sisteme integrale pentru fabricarea grinzilor pentru poduri

Sistem integral pentru fabricarea de grinzi pentru poduri cu latimi diferite, constand intr-o placa de baza universala cu lungimea de 40m, si doua perechi de laterale pentru matrita, cu productivitate de pana la 40m/zi. Ambele seturi de laterale pentru parti au un design modular in lungime si inaltime, astfel incat sistemul de fabricare permite ajustarea dimensiunilor grinzilor. In plus, lateralele sunt echipate cu un sistem pneumatic de vibratie si o garnitura de etansare.

 

Matrite pentru fabricarea de segmente pentru canale de scurgere

Pentru fabricarea de segmente pentru canalele de scurgere sunt necesare matrite cu lungimi de peste 180m. Acestea sunt un set de matrite pentru fabricarea segmentelor pentru canalele de scurgere, cu lungimi ce se pot ajusta datorita separatoarelor. Din punct de vedere al constructiei, acestea sunt compuse dintr-o matrita interna cu interiorul de forma canalului, si doua laterale pentru matrita, ce se pliaza. Matrita are un sistem pneumatic de vibratie si, atat lateralele pliabile, cat si separatoarele au garnitura de etansare.

 

Mese fixe pentru fabricarea acoperitoarelor pentru canale

Sunt necesare mese fixe cu lungimi mai mari de 180m pentru fabricarea acoperitoarelor pentru canal.  Acest echipament este complementar cu cel anterior, iar scopul lui este de a fabrica fasii utilizate ca si capace de inchidere a canalului. Acest echipament are un sistem pneumatic de vibratie si doua benzi cu inclinatie conica, ce permite utilizarea eficienta a matritei.

 

Mese fixe  pentru fabricarea de fasii

Pentru fabricarea de fasii cu latimi de 1.5m si grosimi de 8cm, sunt necesare mese fixe de 36m. Aceste masini au fost furnizate cu un sistem pneumatic de vibratii si doua benzi pliabile, ce permite fabricarea de fasii cu armaturi proeminente. Aceste piese de beton sunt deseori utilizate in combinatie cu materiale de iluminat, ca si polistirenul expandat, pentru a construii fasii mari prin turnarea in-situ a stratului superior. Acest sistem este utilizat, de exemplu, in constructiile viaductelor, la fel si a usilor sau a acoperisurilor cladirilor mari, precum statiile (bus, tren, etc.) sau centre de cumparaturi.

 

Matrite de 15m lungime pentru poduri batante

Matrita cu lungimea de 15m pentru poduri batante. Podurile batante sunt elemente utilizate ca si finisaje pentru colturi pentru fasiile din beton pentru poduri, la caramizile asezate perpendicular pentru peretii prefabricati din beton sau pentru peretii turnati in-situ.

Tot acest echipament a fost fabricat, si este in plin proces de punere in functiune. Acest proces consta in instalarea la destinatie, in testele de conformitate si in instruirea tehnica a fortei de munca a clientului despre utilizarea fiecarei masini.

Echipamentul furnizat si pus in functiune de Moldtech, la fel si instruirea tehnica a staff-ului, despre utilizarea echipamentului, va insemna pentru Grupul Ebomaf unul dintre bunurile principale, pentru a-si continua evolutia si extinderea afecerii in Golful Guinea.