Moldtech furnizeaza echipamente pentru productia de cutii de aductiune prefabricate din beton in Franta, atat pentru turnare umeda, cat si pentru turnare uscata.

Moldtech a produs in instalatiile proprii din Alcalá de Guadaíra (Sevillia, Spania), si livrat clientului sau in Franta, un set de echipamente pentru productia de cutii de aductiune prefabricate din beton. In acest caz, clientul este o companie europeana, care opereaza in mai multe tari, precum Portugalia sau Franta, cu un complex industrial de peste 98.000 m². In aceste tari, compania a dezvoltat solutii inovatoare pentru productia de inalta calitate de elemente prefabricate din beton, sustinute de Moldtech. Din aceste motive, compania este sinonima cu calitatea si valorile adaugate pentru clientii sai. Acest lucru este obtinut multumita echipei tehnice calificate, responsabila cu proiectarea si calcularea elementelor structurale, precum si cu pregatirea productiei, asamblarii si serviciilor post-vanzare.

Pe partea de fabricare, linia de productie a clientului este echipata cu tehnologie de ultima ora, acompaniata de un control strict al calitatii, ce asigura fidelitatea turnarii, rezistenta betonului, tensionarea si aderenta cablurilor pretensionate, precum si un finisaj perfect al produselor.

„In anul 2014, acest producator de prefabricate, a decis sa isi extinda capacitatea de productie pentru cutiile de aductiune prefabricate din beton, la fel si gama de dimensiuni si grosimi ale cutiilor de aduciune, oferite clientilor.”

Prin intermediul primului obiectiv de crestere a productivitatii pentru cutiile de aductiune cu cele mai des intalnite dimensiuni, Moldtech a proiectat si fabricat la comanda sistemul MT20, capabil sa produca pana la 10 rame pe zi. Masurile de modelare pot sa varieze de la 1.5×1.5 m, pana la 3x3m, cu o marja de 0.5 m, in timp ce inaltimea este de 2m. Acest echipament utilizeaza beton uscat, si este aprovizionat cu un set de placi de baza. Acest lucru permite uscarea betonului pe una din bazele cutiei de aductiune turnate, in timp ce procedeul de lucru continua pe restul bazelor.

Masinaria are o unitate de presare, si un set de sisteme de blocare, ce garanteaza integritatea matritei, in timpul acestei operatiuni. Presarea betonului, precum si activarea si dezactivarea sistemelor de blocare, sunt operatiuni ce sunt executate cu ajutorul unitatilor hidraulice cu panouri electrice de control.

Sistemul MT20, in acest caz, incorporeaza un sistem electric de vibratie, cu un panou de control mobil, capabil sa activeze, simultan, pana la 8 vibratori. Acest lucru permite activarea vibratorilor in timpul turnarii mulajului si in timpul operatiunii de presare.

Cu al doilea obiectiv de extindere a gamei de dimensiuni si grosimi speciale, Moldtech a furnizat un set de cofraje modulare, pentru productia de cutii de aductiune prefabricate din beton si jumatati de rame. Acest sistem este caracterizat prin raportul excelent versatilitate-pret, dat fiind faptul ca permite o varietetate de combinatii a elementelor de cofrare, pentru a obtine diferite dimensiuni si grosimi. Dimensiunile de modelare pot varia de la 2.5×2.5m si pana la 6x5m, cu o marja de 0.5m, in timp ce inaltimea este de 2 m. Mai mult, grosimea variaza de la 200mm si pana 500mm, cu o marja de 25mm.

Majoritatea imbinarilor sunt realizate prin utilizarea panei si icului (pin and wedge), permitand optimizarea operatiunii de asamblare si dezasamblare. In plus, odata ce asamblarea cofrajului este instalata la dimensiunile dorite, operatiunea de formare se repeta …..? with only divide into two sections, atat cofrajul exterior cat si cel interior.

In acest caz, productia este executata cu beton pentru turnare umeda, astfel intarirea cutiilor de aductiune necesita mai mult timp decat in cazul sistemului MT20 si a turnarii uscate. Totusi, prin aprovizionarea cu 2 seturi de baze, producatorul de prefabricate poate sa toarne pana la 2 cutii de aductiune pe zi, sau 4 jumatati de rame, daca dopurile corespunzatoare sunt furnizate.

Ca echipament de productie, acestia au aprovizionat 2 bene basculante si un camion electritc autonom, pentru transportarea benelor basculante pentru beton de la autobetoniera pana la zona de productie a cutiilor de aductiune.

Benele basculante pentru beton au fost reproiectate, pentru a se incadra in spatiul dintre camion si gura de incare a statiei de prepare a betonului. Mai mult, benele basculante pentru beton au fost echipate cu o bara speciala de descarcare pentru tuburi, ce are un transportor elicodidal motorizat electric. Poarta principala de descarcare are un mecanism hidraulic de descarcare, pentru care bena basculanta pentru beton incorporeaza pe o parte, o unitate hidraulica, si pe cealalta parte, un set de baterii, ce permit operatiuni autonome, atat pentru sistemul hidraulic, cat si pentru transportorul elicoidal al barei de descarcare. Toate aceste functii sunt controlate cu ajutorul telecomenzii cablate.

Camioanele electrice autonome pentru mutarea benelor basculante pentru beton au fost, de asemenea, proiectate si produse de Modltech, atat in structura, cat si in echipamentele electomecanice, depinzand de cerintele de incarcare si de facilitatile clientului. Acest echipament este alimentat complet autonom cu baterii, functioneaza cu rampa de accelerare si decelerare, si controlat la distanta.

Toate aceste echipamente au permis producatorului sa evolueze si sa se adapteze la cerintele pietei, crescandu-si productivitatea si gama de dimensiuni si grosimi, pentru productia de cutii de aductiune prefabricate din beton si a jumatatilor de rame prefabricate din beton.