Moldtech a fabricat o gama variata de produse legate de design, turnare si transportarea materialelor prefabricate, cum ar fi, betonul precomprimat. Desi compania fabrica matrite proiectate pentru a fi utilizate in lucrarile industriale, rezidentiale si publice, echipamentele sale incorporeaza alte masini esentiale pentru tratarea anumitor materiale sau piese prefabricate. Acest articol ofera o imagine de perspectiva a benelor basculante pentru strunjire si betoane a companiei noastre.

 

Bena pentru strunjire

Compania Moldtech fabrica utilaje de tonaj mare, utilizate in turnarea, amplasarea si tratarea materialelor de constructie, cum ar fi elemente prefabricate din beton. Benele pentru strunjire sunt un exemplu al acestor tipuri de utilaje.

Noi asiguram clientilor nostri trei tipuri diferite de bene de strunjire, in functie de materialele pe care acestia doresc sa le strunjeasca si de gradul de strunjire a pieselor prefabricate din beton. Aceste trei bene de strunjire sunt urmatoarele: bene pentru bariere New Jersey, bene pentru cutii de aductiune si conducte de 90° si bene pentru cutii de aductiune de 180°.

 

Bena pentru bariere New Jersey

Aceasta bena este creata special cu scopul de a extrage si de a bascula barierele prefabricate New Jersey din beton, cu lungimi de cel putin 6m. Aceasta pot fi atasata de un stivuitor, desi incorporeaza un generator diesel, ce permite operarea in mod autonom. Mai mult, aceasta poate fi controlata de departe.

 

Bena pentru cutii de aductiune si conducte de 90°

Aceasta incorporeaza marca CE si o unitate centrala de control, facand posibila monitorizarea benei. Dupa cum este specificat in nume, aceasta are ca scop strunjirea cutiilor de aductiune si a conductelor de 90°. Capacitatea de incarcare este de 15T.

 

Bena de strunjire pentru cutii de aductiune de 180°

Aceasta masina poate strunjii piese prefabricate din beton de 180°, ce cantaresc pana la 40T. Acest echipament este construit pentru strunjirea cutiilor de aductiune cu ajutorul cilindrilor telescopici, ce sunt controlati de o unitate hidraulica.

Unitatea hidraulica are un panou electric de control, de unde se activeaza cilindrii hidraulici. Unitati hidraulice similare nu sunt utilizate numai pentru controlul benelor, ci si pentru functionarea unor parti a matritelor si a utilajelor. Cilindrii hidraulici mai sus mentionati permit performanta de basculare si miscare, pentru a ajuta decofrarea pieselor prefabricate din beton. Acestea sunt vandute separat.

 

Bena basculanta pentru beton

O bena este un container mare pentru caramizi, lemn si deseuri grele similare. La Moldtech, noi fabricam la comanda bene basculante pentru beton, dimensiunile fiind specificate de client. Toate sunt echipate cu o unitate proprie de alimentare cu ajutorul bateriilor sau a canalului de turnare actionat hidraulic pentru beton. Acest sistem hidraulic este controlat de la distanta.

Bena mai poate fi utilizata pentru turnarea unor cantitati relativ mici de pereti din beton sau pereti de dimensiuni mici, care necesita conditii minime de turnare, cum ar fi o rata scazuta de turnare. Rata de turnare poate depinde de dimensiunile benei basculante pentru beton si de manevrabilitatea macaralei sau a stivuitorului.

Urmatoarele aspecte ce trebuiesc luate in considerare in momentul descarcarii betonului din bena basculanta:

  • Bena basculanta trebuie sa fie impermeabila, pentru a evita mortarul sau pasta sa se piarda in timpul transportului.
  • Este de dorit ca bena basculanta sa nu sufere vibratii sau scuturari excesive, ce pot duce la declansarea segregarii betonului.
  • Betonul nu trebuie lasat inactiv in bena basculanta pentru o lunga perioada de timp, deoarece o asemenea stagnare poate sa opreasca betonul sa ruleze in mod constant.

Asemenea bene basculante pentru beton pot fi ridicate si transportate cu ajutorul unei macarale sau a unui stivuitor.